Dé 5 succesfactoren voor een onvergetelijke droneshow

drone lichtshow in nederland droneshow

Een droneshow: drones die een lichtshow geven in de lucht. Soms wel met honderden tegelijk. Dit is natuurlijk een gaaf alternatief voor- óf toevoeging op een gewone licht- of vuurwerkshow, zoals het nationale vuurwerk in RotterdamDroneshows hebben de toekomst, een drone lichtshow is namelijk veiliger, milieuvriendelijker, veelzijdiger én indrukwekkender dan een gewone licht- of vuurwerkshow! Doordat dit allemaal nog zo nieuw is, zijn er nog een hoop vragen en onduidelijkheden. Hoe organiseer je nou eigenlijk zo’n droneshow in Nederland? Wij leggen in deze blog uit hoe de organisatie in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

 

Een droneshow organiseren, hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het uitvoeren van een drone show is heel specialistisch werk. Hoe groter en uitgebreider de show, des te meer voorbereidingen er getroffen moeten worden om uw festival of evenement te laten slagen. Drone Sky Show is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van outdoor droneshows. De prijs van onze shows starten al vanaf 35k. Hieronder geven wij dé tips die uw show tot een succes maken:

1. Begin op tijd!

Uiteraard willen wij u en uw publiek verbluffen met mooie animaties en spetterende beelden. Hier hebben wij echter wel de tijd voor nodig. Heeft u het idee om een droneshow te geven op uw festival of evenement? Aarzel dan niet en vraag ons naar de mogelijkheden. Hoe eerder we beginnen met de voorbereidingen, hoe meer tijd we hebben om gezamenlijk een onvergetelijke show neer te zetten. Idealiter beginnen wij 3 maanden van te voren met de voorbereidingen. 

2. Neem alle wensen met ons door

Vanwege de oneindige hoeveelheid mogelijkheden die er zijn, is elke show maatwerk. Het is wenselijk om uw wensen goed en duidelijke met ons te bespreken. Heeft u specifieke wensen als een logo, kleuren of vormen? Niets is te gek. Extra tip: Voor veel mensen werkt het goed om de ideeën alvast vooraf op te schrijven, zodat u zeker weet dat u alles met ons gedeeld heeft.

3. Wij maken een mooie – op maat gemaakte – animatie

De animatie van de show bepaalt uiteindelijk de exacte beweging en kleuren van de drones in de lucht. Ook specials als knipperen van lampen worden hierin verwerkt. Deze animatie tonen we aan u in een simulatie, zodat we zeker weten dat deze naar wens is!

Denk bijvoorbeeld aan een het toevoegen van muziek aan uw animatie. Of het veranderen van de felheid en kleuren van de LED’s tijdens de droneshow. Natuurlijk kunnen de drones ook als toevoeging op uw huidige show gebruikt worden, in combinatie met vuurwerk, lasers en andere elementen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos, imagine the possibilities! 

4. Laat ons vooral al het moeilijke werk uitvoeren 

Natuurlijk komt er nog veel meer bij de organisatie kijken. Denk bijvoorbeeld aan de vergunning om te mogen vliegen, of de afstemming met de bedrijven en belanghebbenden in de omgeving. Wij hebben hier veel ervaring mee en stellen hiervoor een uitgebreid draaiboek op, wat voldoet aan onze hoge veiligheidsstandaard en uiteraard de eisen van de Inspectie Leefomgeving & Transport (IL&T). Door onze ervaring zullen we u ontzorgen en de moeilijke zaken voor u regelen, zodat u met een gerust hart en veel voorpret naar het evenement kunt toeleven!

5. Let’s go!

Wanneer alles geregeld is kunnen we de show tot uitvoer brengen. Nu hoeft u alleen nog maar te genieten van al het moois dat er zich in de lucht afspeelt. Your bright spots in the sky.

Heeft u interesse in het organiseren van een show, of lijkt het u gaaf om een droneshow tijdens uw festival of evenement te geven? Laat het ons weten! Neem snel contact op om samen de mogelijkheden door te spreken. U kunt natuurlijk ook even kijken of uw vraag tussen de meest gestelde vragen staat.